neděle 9. srpna 2015

Vegetariánské/veganské burrito s tzatziki

V případě, že máte rádi pálivá a na přípravu jednoduchá jídla, je tento recept to pravé pro vás. Veganskou verzi uděláte snadno - vynecháte tzatziki, nebo nahradíte obyčejný jogurt například sojovým tak, jak jsem to udělala já. Příprava tohoto jídla mi zabrala plus mínus 30 minut, takže rychlovka. 
Dobrou chuť!




Na burrito budete potřebovat:

  • Pšeničné placky (tortily)
  • Fazole v konzervě - červené
  • Rajčatový protlak (nebo bílé fazole v rajčatovém nálevu)
  • Kukuřici (mně bohužel zrovna došla, takže jsem buritto dělala bez ní)
  • Dvě velká rajčata
  • Papriku
  • Chilli koření 
  • Chilli tofu 
  • Jednu velkou cibuli (nebo dvě malé) 
  • Sůl na dochucení
Na tzatziki budete potřebovat:
  • Středně velkou okurku
  • Řecký nebo sojový jogurt (podle velikosti balení - sojové klidně dva, většinou se prodávají v malých kelímcích)
  • Citron
  • Panenský olivový olej
  • Sůl nebo koření na tzatziki
  • Česnek (3-4 stroužky) 
Postup:
Červené fazole slijeme, kukuřici a protlak (nebo bílé fazole v nálevu) spolu s č. fazolemi dáme do misky bokem. K nim nakrájíme na menší kostičky tofu, rajčata a papriku.
Cibuli nakrájíme na středně velké kostičky a hodíme na pánvičku, necháme ji asi dvě až tři minuty, průběžně mícháme. Poté přidáme směs z misky a půl uhlazené lžičky chilli prášku (podle chuti) a cca 10 minut necháme, průběžně mícháme.
Mezitím nastrouháme okurku a slijeme vodu, přimícháme jogurt, zakapeme citronem a pár kapkami olivového oleje. Přidáme rozdrcený česnek a dochutíme solí, popřípadě speciálním kořením na tzatziki. 
Jakmile je směs hotová, necháme ji dojít. Poté ohřejeme na pánvičce (stačí minutka) z obou stran tortillu, aby změkla a dala se tvarovat. Na tortillu dáme směs, přehneme spodní okraj, poté okraje po straně a můžeme servírovat. 

Vyzkoušeli jste tento recept? Chutnalo Vám? 

2 komentáře: